Sıvı Yüz Germe Nedir?

Ameliyatlar deyince ilk akla gelen tabii ki yan etkiler, anestezi zorlukları ve işlem sonrası dinlenme süresidir. Peki, teknoloji bu işin neresinde bulunmaktadır? Ya kişi ameliyata girmek veya ameliyat riskini almak istemezse? Modern tıp yüzü gerdirmek için yeni yeni alternatifleri hastalara ve doktorlara sunmaktadır. Son zamanlarda, bu yöntemlerden sıvı yüz germe, iple yüz germe, ışık veya termal hasar oluşturarak yüzü kaldırma en çok duyulanlardır. Peki, sıvı yüz germe bu teknikler arasında tam olarak nerede durmaktadır? En etkili kremler ve topikal ürünler sadece ulaştıkları yere, yani derinin yüzeyel katmanlarına etki eder. Ancak, sarkmayı gidermek adına, belirgin etkiler yaratmak için, deri ve deri altı dokusuna enjekte edilen ürünler geliştirilmiştir. Böyle uygulamaların çoğu, doktorlar tarafından “likit facelift” veya “sıvı yüz germe” diye adlandırılır. Kullanılan dolgu maddeleri veya kas rahatlatıcı ürünler çizgiler ve sarkmaları hafifletebilir veya kaybedebilir. Bu enjektabl ürünler, görüntüyü etkili bir şekilde değiştirebilir, ancak ameliyat için gerekli olan dinlenme süresi ve maliyeti oluşturmaz. Bu yöntemde zamanla kaybolan dokuları yerine koyarak hastaya eski görüntüsü ve hatta normalde mevcut olan eksikleri tamamlayarak daha da iyi bir görüntü sağlanır.

Sıvı Yüz Germe Kimlere Uygulanabilir?

Hafif ve orta gıdı sarkmaları olan, doku kaybı belirgin olan, dikey dudak-burun arası çizgileri olan ve burun, çene etrafında kukla tarzı çizgiler olan, orta ve üst yaş grubu hastalar bu yöntemden en fazla verim alabilen hasta grubunu oluşturmaktadır. Diyabeti olanlar, bazı kanama bozukluğu olanlar, bazı kas ve sinir hastalıkları olanlar ve bazı bağışıklık sistemi hastaları, bu işlem için uygun değildir. Kişiler uygulamadan önce uygulayıcı doktorlar tarafından dikkatlice değerlendirilmelidir. Son zamanlarda, dolgu maddesi olarak tercih edilen ve normal bağ dokusunda da mevcut olan hyaluronik asit en çok kullanılan madde haline gelmiştir. Bunun yanı sıra, cilt altındaki bağ dokusu hücrelerini harekete geçirerek yeni doku oluşumuna sebep olan ürünler de (doku aktivatörleri) kullanıma sunulmuştur.

Sıvı Yüz Gerdirme İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulamanın yan etkileri ise uygulamadan sonra iğne giriş noktalarında hafif morluk ve kızarıklık oluşması şeklinde görülebilir. Bu izler 3-5 gün içerisinde geçer ve bu sırada basit bir kapatıcı ile gizlenebilir. Uzmanlarca yapılan uygulamalarda hastanın yüzünde kalıcı şişlik ve balonsu görüntü oluşmaz. Sıvı yüz germede, dokuların normalde içerdiği ve zaman içinde kaybolduğu bağ ve yağ dokusu yerine koyulmaktadır. Bu kayıp genelde yüzün derin katmanlarında ve kas tabakasının altında yaşandığı için düzeltildiğinde, dışarıdan şişkin ve doğallık dışında bir görünüm oluşturmaz ve herkesin çekindiği o şişmiş yüz görüntüsü bu uygulamada söz konusu değildir. Uygulamadan sonraki günlerde enjeksiyonlardan dolayı, bazen düşük derecede geçici bir ödem gelişebilir. Kısacası, çevrenizden en çok duyacağınız şey yüzünüzün daha iyi bir duruma geldiği ve daha dinç gözüktüğüdür. İşlem sırasında uygulanan uyuşturucu kremler ve bazen uyuşturucu enjeksiyonlar sayesinde minimum ağrı ve rahatsızlık hissedilir.

Sıvı Yüz Germe Kalıcılığı

Sıvı yüz germenin etkisi kullanılan malzeme ve metoda göre 1,5 – 2 yıl arasında devem edebilir. Bu süre içinde malzeme doğal metabolik süreçler sonucunda emilir ve dokularda oluşturduğu aktivasyon sonucunda da vücuttaki hücreler harekete geçip bağ dokusu öğelerini oluşturabilir. Böylece kullanılan malzeme tamamen erise de cilt eski halinden daha iyi bir hal alır. Uygulama süresi 30 dakika ile 1 saat arasında değişmektedir ve hastanın yaşam kalitesini düşürmez. Hasta rutin olarak 1 hafta sonra kontrole çağrılır ve gereken rötuşlar yapılır. Bu süre içinde aşırı egzersizden uzak durmalıdır. Sıvı yüz germe yüze kaybolan hacmini geri kazandırarak eski görüntüsüne ve hatta daha iyisine kavuşturmak için yapılan bir uygulamadır.

Kenan Selçuk TUNCAY - Sıvı Yüz Germe

İletişim Bilgilerim


WHATSAPP HATTI

Bu sayfadaki bilgiler kişiseden kişiye farklılık göstermektedir.
Kenan Selçuk TUNCAY
Kenan Selçuk TUNCAY
Kulak Burun Boğaz Uzmanı