Kaş Kaldırma Nedir?

İnsanlar dünyanın her yerinde duygusal durumlarını yüz ifadeleri ile açığa vururlar ve genellikle duygularla yüz ifadelerinin birbirleri ile doğrudan ilişkili olduğuna inanırlar. Hâlbuki yüz cildi de yaşla ve genetik yatkınlıkla paralel olarak gevşemeye ve sarkmaya başlar. Bu olay en erken ve en belirgin olarak göz çevresi dokularda gözlemlenir. Zamanla kaşlarda gelişen sarkma; kişi zinde, neşeli de olsa, ona yorgun, üzgün ve yaşlı bir ifade verir.

Kaşlardaki sarkma genel olarak 35 yaş sonrası başlar fakat genetik olarak da yanları düşük kaş yapısına sahip ve bu durumdan şikayetçi insanlar olabilir. Bu kişiler botoxla kaş kaldırma gibi geçici metotlardan ziyade kalıcı bir metod arıyorlarsa kaş kaldırma ameliyatına uygunlar demektir.

Kaş kaldırma ameliyatı kaş askılarıyla, endoskopik veya açık teknikle, lokal veya genel anestezi altında ameliyathane şartlarında 1-1,5 saatte yapılabilen bir işlemdir. Saçlı deri içinden yapılan iki küçük insizyondan girilerek kaşlar dikişlerle kemik periostuna asılır. Hasta birkaç saat dinlendikten sonra taburcu olabilir. Kesi yapılan bölgelerde saç veya his kaybı oluşmamaktadır.

Göz kapakları ve kaşlar yerçekimi etkisiyle birlikte gevşeyip sarktıkları için genellikle kaş kaldırma ameliyatlarının göz kapağı ameliyatları ile birlikte yapılması daha iyi sonuçlar alınmasını sağlar. Yine kaş arası, alın ve göz kenarı bölgesi kırışıklıklarına yönelik botox ve dolgu uygulamaları da yüzünüzün bütün olarak gençleşmesine yardımcı olacaktır. Kaşa yönelik işlemler diğer estetik ameliyatlarla da kombine edilebilir.

Ameliyat sonrası alında ve gözler etrafında şişlik ve/veya morarma olabilir. Bu morluk ve şişlikleri azaltmaya yönelik göz çevrenize soğuk uygulama yapabilirsiniz. Alında uyuşukluk, gerginlik varmış ve sanki kaşlarınız çok yukarı kalkmış gibi hissedebilirsiniz. Bunlar 2-4 hafta içinde ödemler azaldıkça geçer. Başınızdaki sargı 2 gün sonra çıkarılır ve banyo yapmanıza izin verilir. Dikişler 7-9 gün sonra alınır.

2-3 hafta kadar şişlikler ve morluklar nedeniyle sosyal hayata dönüş zor olabilir. Alın bölgesine alınacak bir travma iplerde kopma ve gevşemeye neden olarak tek veya çift taraflı kaşların tekrar düşmesine neden olabilir. Her estetik ameliyatta söylendiği gibi, yaşlanma süreci devam ettiğinden alın ve kaşların şekli kalıcı olmayabilir. Fakat genetik faktörlere de bağlı olarak genellikle 5-10 yıl bu işlemin tekrarı gerekmez.

Erken dönemde karşılaşılabilecek riskler her türlü cerrahi işlemde karşılaşılabilecek problemler olan genel anesteziye bağlı komplikasyonlar, kanama, enfeksiyon ve yarada açılma şeklinde özetlenebilir. Erken dönemde oluşan uyuşukluk ve kaşları kaldırmada zorluk gibi hisler çok nadiren kalıcı olabilir. Eğer kaşlarda asimetri gibi istenmeyen bir sonuç gelişirse tekrar ameliyat gerekebilir.

İletişim Bilgilerim


WHATSAPP HATTI

Kategoriler


Kulak Burun Boğaz Hastalıkları


Estetik Uygulamaları


Ear Nose Throat Diseases


Aesthetic Applications

Uzmanlıklarımız

Bu sayfadaki bilgiler kişiseden kişiye farklılık göstermektedir.
Kenan Selçuk TUNCAY
Kenan Selçuk TUNCAY
Kulak Burun Boğaz Uzmanı